Kartul

Lihtsalt head toidud ja retseptid

Kartul

PostitusPostitas merczy » 25.07.13, 10:07

Teatupärast on kartul ju meie rahvustoit. Aga kuidas seda huvitavamalt valmistada?
Endale on järgnevad ideed silma jäänud:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 8276_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 8568_n.jpg

Pilt
Kasutaja avatar
merczy
perefoorumlane
 
Postitusi: 8390
Liitunud: 26.06.07, 8:35
Asukoht: Tallinn

Re: Kartul

PostitusPostitas Meraki » 29.10.14, 14:10

Esimest nimetatakse hasselbacki kartuliteks - mul mees seda mitu korda teinud. Väga hea on.

Kartulist saab teha veel moussakat - nagu lasanje aga kartulipudruga.

Kui kartulit riivida ja siis paberiga kuivatada, ning sellest riivmassist laiad "pannkoogid" teha ja praadida, siis tuleb üsna friikartulit meenutava maitsega põneva konsistentsiga kotletid. Kunagi ma veel viitsisin sellega jamada ja maitsvad olid ka..

Ameerikapärane kartulisalat - keedetud kartul lõigata üsna suurteks tükkideks, hakkida porrulauku, lisada koore-majoneesi segu, maitsestada ja ongi valmis.

Täidetud kartulid on ka head - enamasti selleks käin turult spetsiaalselt ülisuuri kartuleid ostmas ja lõikan kartuli keskelt pooleks, pakin hõbepaberisse ja panen erinevaid täidiseid - üldiselt või+ peekonitükikesed+maitseroheline; hiljem ka hapukoor.
Mänguasjad internetist: Lego DUPLOBeebidelePuldiautodLegodDroonid
Kasutaja avatar
Meraki
Administraator
 
Postitusi: 19290
Liitunud: 27.05.04, 11:21

Re: Kartul

PostitusPostitas S2rasilm » 29.10.14, 14:24

Seda esimest tahaks juba ammu proovida.
Kasutaja avatar
S2rasilm
Moderaator
 
Postitusi: 14258
Liitunud: 25.01.07, 15:42
Asukoht: Tallinn

Re: Kartul

PostitusPostitas Lelde » 29.10.14, 15:03

Ma üldiselt väga suur kartulisõber ei ole. Aga ahjukartulid on lemmikud ja hakkliha-kartulivorm. Kui see hakklihamöks sinna vahele selline mõnus maitsekas teha, siis see on ikka üks paremaid toite üldse.

Muul kujul väga ei söögi kartuleid.
Hasselbacke olen ka teinud. Ilus ja äge näeb välja, aga ma olen vist nii laisk perenaine, ei viitsi neid lõikuda.
Täidetud kartulid on ka head, ise pole proovinud teha.
Kasutaja avatar
Lelde
perefoorumlane
 
Postitusi: 4671
Liitunud: 10.03.09, 19:48

Re: Kartul

PostitusPostitas vesikirp » 29.10.14, 15:11

Hasselback-e pole ju üldse raske lõikuda, kui teha seda puulusika peal. Muidu on jah ilge nikerdamine ja vaata, et viilud ei tule hoopis.
Juustu olen lisanud hasselback-idele alles natuke enne valmimist, muidu kõrbeb ära.

Aga mulle maitsevad ahjukartulid seesamiseemnetega - kartul sektoriteks, segad sutsukese oliiviõliga, pannile ühtlase kihina ja raputan meresoola ja seesamiseemneid peale.

Teine minu suur lemmik on sidrunikartulid: http://nami-nami.ee/Recipe/View/10015/Sidrunikartulid
Ainult et mingi tund aega ma neid küll küpsetada ei viitsi! Tavaliselt saab ahjukartul ikka 20-30 minutiga valmis.

Kui kodus kartulit teen, siis teengi enamasti ahjus. Keedukartulit teeb ämm nagunii pea iga kord, kui maal käime, aga need on ka muidugi väga head.

Aaa, veel tuli meelde - karjuse pirukas! Polegi ammu teinud, peaks plaani võtma :P

http://thredahlia.blogspot.com/2007/03/ ... rukas.html
Kes hommikuti külas käib, see asjata ei longi ...
Kasutaja avatar
vesikirp
 
Postitusi: 2435
Liitunud: 26.03.08, 23:54

Re: Kartul

PostitusPostitas Lelde » 29.10.14, 15:47

Keedukartul meeldib mulle suvel. Siis kui on need imepisikesed kartulid, mida koos koorega keeta. Ja siis piisab lihtsalt kui hapukoort või taluvõid lisaks võtta, veidi soola peale raputada. Lihtne ja ehe.
Kasutaja avatar
Lelde
perefoorumlane
 
Postitusi: 4671
Liitunud: 10.03.09, 19:48

Re: Kartul

PostitusPostitas merczy » 29.10.14, 17:02

Karjuse pirukat pole jah 100 a teinud, peaks programmi võtma.
Kasutaja avatar
merczy
perefoorumlane
 
Postitusi: 8390
Liitunud: 26.06.07, 8:35
Asukoht: Tallinn

Re: Kartul

PostitusPostitas siilu » 10.01.15, 21:43

Ma teen õli ja rosmariiniga ahjukartuleid-porgandeid. Kuidas te neid ainult 30 min kypsetate- enne keedate läbi?
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
siilu
perefoorumlane
 
Postitusi: 4145
Liitunud: 28.12.08, 15:53

Re: Kartul

PostitusPostitas Meraki » 11.01.15, 0:37

Mul mees teeb õli, soola ja tüümianiga kartulisektoreid - max 30min läheb ahjus.
Mänguasjad internetist: Lego DUPLOBeebidelePuldiautodLegodDroonid
Kasutaja avatar
Meraki
Administraator
 
Postitusi: 19290
Liitunud: 27.05.04, 11:21

Re: Kartul

PostitusPostitas Katake27 » 19.10.15, 13:50

mina postitaksin ka ühe retsepti siia, mis mulle väga endale meeldib

500 g kartuleid
1 suurem pakk vahukoort
1 sibul
4-5 marineeritud kurki
aroomisool


koori kartulid ja lõika parajateks kuubikuteks, pane veega keema et kartulid oleks kaetud, sel ajal tükelda sibul ja kurgid, kui veest tõuseb veidi auru siis vala vesi ära aga jäta põhja vett, siis vala koor peale veidi yle kartulite ja lisa sibul, keeda kartulit pehmeks siis lõpus lisa sinna sisse kurgitükid ja maitsesta aroomisoolaga, algul jääb toit vedelaks aga kui see jahtub siis läheb see paksemaks...
Katake27
 
Postitusi: 6
Liitunud: 19.10.15, 13:35

Re: Kartul

PostitusPostitas Daki » 01.11.17, 11:28

Milline on teie nipp, et saada parimaid ahjukartuleid?

Seda uurime täna Sõbranna.ee portaalis ja ühtlasi vahendasime ühe tippkoka nipi. Kuidsas teie ahjukartuleid teete? Kas keedate enne? Kui kaua? Või hoopis küpsetuskotis? Õliga? Mina olen proovinud igasuguseid asju, aga kõige paremini on seni töötanud küpsetuskotis, õliga ja maitseainetega segamini raputada. Aga seest võib ikka toores jääda.

Jagage nippe!
Kasutaja avatar
Daki
 
Postitusi: 5
Liitunud: 01.11.17, 10:27
Asukoht: Tallinn

Re: Kartul

PostitusPostitas S2rasilm » 01.11.17, 11:41

Häbi öelda, aga olen juba päris vana ja ma ei oska ikka veel ahjukartuleid teha :D

Mu isa teeb parimaid ahjukartuleid. Koos lihaga lähevad ahju panniga kartulid ja porgandid, väheke maitseainet ka ja voilaa - tulemus on imeline!
Kasutaja avatar
S2rasilm
Moderaator
 
Postitusi: 14258
Liitunud: 25.01.07, 15:42
Asukoht: Tallinn


Mine Retseptid

Kes on foorumis

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist